w3c

Carrera Racebanen, een duurzame keuze?

Carrera Racebanen, een duurzame keuze?

Anno 2023 is het voor consumenten belangrijk dat producten duurzaam zijn. Dit geldt zeker ook zeker voor speelgoed. Bij Racebaan Expert hechten wij hier ook veel belang aan en dit is ook zeker één van de redenen dat wij gekozen hebben voor de producten van Carrera.

Kwaliteit

Een duurzaam product betekend onder andere dat je mag verwachten dat de kwaliteit van een product gewoon goed is en niet na 2 of 3 keer gebruiken al kapot gaat. Carrera produceert al haar producten in lijn met de hoogste standaarden. Dit houdt dan ook in dat een racebaan bij normaal gebruik vele jaren mee kan gaan zonder problemen.

Houdt dit dan in dat er niks kapot kan gaan? Nee, zeker niet. Net als bij ieder ander product kan er ook zeker bij een racebaan iets kapot gaan. Het prettige is dan wel dat je voor Carrera racebanen nagenoeg alle onderdelen los kunt bestellen. Door een defect onderdeel te vervangen verleng je eenvoudig de levensduur van je racebaan.

Bij Carrera geldt dit niet alleen voor onderdelen aan de racebaan zelf, nee ook bij de auto’s van Carrera zijn in veel gevallen onderdelen vervangbaar. Denk hierbij aan bandensets, assensets en nog veel meer onderdelen.

Verpakking

Verpakkingen van producten zijn ook een belangrijk onderdeel als het gaat om duurzaamheid. Bij Carrera zien we dan ook dat hier zeker aandacht voor is. Voorheen was nagenoeg iedere verpakking gemaakt van plastic. Op dit moment zien we dat het overgrote deel van de verpakkingen gemaakt is karton, het plastic dat nog gebruikt wordt is volledig recyclebaar.

Ook heeft Carrera de verpakkingen van haar producten compacter en efficiënter gemaakt, dit betekent niet alleen minder afval per product maar zorgt er ook voor dat er meer producten met minder transport bij consumenten over de hele wereld kunnen komen. Gezamenlijk levert dit weer een positieve bijdrage in de CO2 reductie.

Bewuste keuze

Wij vinden het belangrijk dat mensen een bewuste keuze maken en wij blijven hierover dan ook continue in gesprek met onze klanten en ook met Carrera zelf. De duurzaamheid van producten is namelijk een verantwoordelijkheid van de hele keten en dus ook voor Racebaan Expert.

Zo recyclen wij alle verzendverpakkingen middels hergebruik. Wij proberen alles te hergebruiken wanneer wij artikelen versturen. Wij werken samen met PostNL en DHL voor al ons transport omdat deze vervoerders het thema duurzaamheid ook duidelijk op de agenda hebben.

Is een keuze voor een Carrera racebaan dan een bewuste duurzame keuze? Wij vinden van wel. Natuurlijk is er nog altijd ruimte voor verbetering in de hele keten ook al zijn er reeds veel zaken verbeterd. Wat het belangrijkste is, is dat wij en ook zeker Carrera heel bewust bezig is met het thema en dan ook continue verbeteringen aanbrengen die een positieve bijdrage leveren.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Michel

op Jun 10, 2023